Aikuisena partioon

Pirkko ja Pertti pöpelikössä-erätaitoillat

Säkylän Partio ry järjestää kevään aikana kaikille avoimia, matalan kynnyksen “Pirkko ja Pertti pöpelikössä”-erätaitoiltoja. Joka illalla on eri teema, joten voit valita ne illat, joissa eniten kaipaat harjoitusta ja lisätietoa tai osallistua vaikka kaikkiin! Erätaitoillat huipentuvat kesäkuussa järjestettävään yöretkeen, jossa toivottavasti päästään kokeilemaan ensiapua lukuunottamatta kaikkia uusia opittuja taitoja. Osallistuaksesi yöretkelle, sinun tulee käydä vähintään yhdessä erätaitoillassa.

  • Tammikuu: Retkivarusteet to 23.1.2020 klo 18 Pappilassa (Veteraanikuja, Säkylä)
  • Helmikuu: Ensiapu to 27.2.2020 klo 18 Pappilassa (Veteraanikuja, Säkylä)
  • Maaliskuu: Nuotio ke 11.3. klo 18 Kekkosplassilla (Vahoniementie, Säkylä)
  • Huhtikuu: Retkiruoka ke 22.4. klo 18 Kekkosplassilla (Vahoniementie, Säkylä)
  • Toukokuu: Luonnossa liikkuminen (suunnistus, jokamiehen oikeudet) ti 19.5.2020 klo 18 Kantolaavulla (Säkyläntie 718, Säkylä)
  • Kesäkuu: 6.-7.6. Yöretki Koskeljärvelle


Erätaitoiltojen tarkoituksena on saada luonnossa liikkumisessa ja vaeltamisessa tarvittavia taitoja ja tietoja, jotta yhä useampi pääsisi ja uskaltaisi lähteä nauttimaan metsän rauhasta.


Illat ovat maksuttomia, etukäteen ei tarvitse osata mitään etkä tarvitse minkäänlaisia varusteita mukanasi. Yöretkelle jokainen hoitaa omat varusteet ja ruoat itse, täten sekin on täysin ilmainen. Pirkko ja Pertti pöpelikössä on tarkoitettu kaikille täysikäisille.


Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla sakylanpartio@gmail.com viimeistään viikkoa ennen valitsemaasi teemailtaa, kerrothan viestissä mihin iltaan/iltoihin olet tulossa ja Retkiruokaillan osalta myös mahdolliset erityisruokavaliot. Lisätietoja samasta osoitteesta! Tervetuloa pöpelikköön!

Aloita uusi harrastus aikuisena

Partio on mukaansatempaava harrastus myös aikuiselle eikä harrastuksen aloittamiseen tarvita aikaisempaa partiokokemusta. Partiossa pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi ja samalla saat hyvää vastapainoa työelämälle. Tutustut uusiin ihmisiin, pääset kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä.

Partio on joustava harrastus, jonka voit muovata itsellesi sopivaksi ja omannäköiseksi. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partiolle ja mitä haluat partiossa tehdä. Partiossa on lukematon määrä erilaisia tehtäviä eli pestejä – ja millaista pestiä ei vielä ole, sellainen pystytään keksimään.

Säkylän Partio kasvaa tällä hetkellä kovaa vauhtia, joten tarvitsemme lisää uusia aikuisia mukaan tiimiimme! Yksin ei tarvitse puurtaa ja kokoonnumme säännöllisin väliajoin herkullisten aterioiden ääreen. ❤

Tarvitsemme sinua ovat seuraaviin pesteihin:

Kahvittaja (n. 4 tuntia kerrallaan pari kertaa vuodessa):

*vastaan ennalta määritettyjen Säkylän Partion järjestämien tilaisuuksien järjestelyistä: 

*materiaalihankinnat (kahvit, mehut, syötävät)

*tilajärjestelyistä ja kattauksesta

*tarjoilusta

*tilan siivouksesta

*johdan tarpeen mukaan koottavaa kahvitusryhmää

Kolomestari (n. tunti kuukaudessa)

*huolehdin lippukunnan kolon siisteydestä

*teen hallitukselle esitykset mm. materiaalihankinnoista

*huolehdin, että kolon käyttäjät siivoavat jälkensä

*tarkkailen kolon kuntoa ja teen esityksiä ehostuskohteista

Majamestari (n. 10 tuntia vuodessa)

*ylläpidän majan varauslistaa

*johdan tarpeen mukaan koottavaa talkooryhmää, esim. majan huoltoon, ylläpitoon, remontointiin tai ympäristön rakentamiseen liittyen

*tiedotan hallitusta majan tilasta

Soihtuvastaava (n. 3 tuntia joulukuussa)

*vastaan Suomen itsenäisyyspäivän soihtukulkueen valmisteluista:

*myrskylyhtyjen puhdistus ja täyttö

*soihtujen tarkastus, huolto ja täyttö

*myrskylyhtyjen ja soihtujen siirto soihtukulkueen aloituspaikalle

*myrskylyhtyjen ja soihtujen sytytys ja jako

*soihtukulkueen jälkeen myrskylyhtyjen ja soihtujen sammuttaminen ja varastointi

Somevastaava (n. tunti kuukaudessa)

*päivitän lippukunnan sosiaalisen median kanavia (facebook ja instagram)

*huolehdin, että somejulkaisuni ovat tietosuoja-asetusten mukaiset

Lisäksi tarvitsemme ensi syksynä ryhmänjohtajia apukäsiksi nykysille akeloille ja sammoille, viikkotasolla aikaa kuluu n. 1-2h plus yöretket ja leirit. Lippukunta tarjoaa koulutuksen. 

Jos löysit itsellesi mieluisan pestin, niin ota pikaisesti yhteyttä sakylanpartio@gmail.com. Pestit täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä ja ne kestävät vuoden kerrallaan, ryhmänjohtajien pestit 2-3 vuotta. Lisätietoja Lauralta!