Partiopöllöt

Vaikka partiotoiminta onkin tauolla, niin keksimme tavan, jolla voimme suorittaa Tarina-jäljen vaikka emme näekään toisiamme. Valitse alla olevasta ruudukosta vähintään 6 tehtävää, keskimmäisen ollessa pakollinen. Kaikkea ei tarvitse suorittaa heti, vaan aikaa on koko kevät! Vanhempien suostumuksella ja avulla voimme ladata esimerkiksi näytelmät ja tarinat muidenkin ihasteltaviksi. Myös jatkokertomus ilmestyy tänne joka tiistai klo 17.45.

Näyttelen tarinan

Kuuntelen/luen satuja eri maista

Kuuntelen/luen ainakin 100 vuotta vanhan sadun

Kerron vanhemmilleni partiosta

Kirjoitan ja kuvitan oman tarinan

Kuuntelen/luen jatkotarinaa

Kirjotan kirjeen

Kuuntelen äänikirjaa

Kerron vitsejä ja/tai tarinan

Vinkkejä:

Näyttelen tarinan: voit kuvata oman tarinasi vaikka puhelimella ja lähettää sen vanhempien suostumuksella ja avustuksella Lauralle, halutessasi se voidaan liittää tälle sivulle, jotta muutkin pääsevät ihastelemaan saavutuksiasi. Jos et halua itse esiintyä videolla, voit laittaa vaikka pehmolelut tai legoukot näyttelemään

Kuuntelen/luen satuja eri maista: löydätkö satuja, joissa kerrotaan erilaisista kulttuureista ja ihmisistä – intiaaneista, saamelaisista, egyptiläisistä faaraoista, jne Mieti miten sadut eroavat toisistaan?

Kuuntelen/luen ainakin 100 vuotta vanhan tarinan: Vinkkinä mm. Hans Christian Andersenin tuotanto, Grimmin veljesten tuotanto, Zacharias Topeliuksen tuotanto, Jörö-Jukka, jne. Mieti oliko tarinassa jotain, joka tänä päivänä olisi erilaisesti?

Kirjoitan ja kuvitan oman tarinan: Taita kaksi (tai useampi) paperiarkkia keskeltä kahtia ja aseta ne sisäkkäin. Mieti mistä tarinasi kertoo ja keksi sille hyvä nimi. Mieti myös millainen tarina on hyvä ja minkä kehtaisit näyttää kaikille. Piirrä tarinan yhteyteen myös muutama kuva, jotka liittyvät tekstiin. Voit käyttää vanhempien suostumuksella apunasi myös tietokonetta. Jos kirjoittaminen tuntuu vaikealta, niin pyydä isä/äiti/sisarus sihteeriksi.

Kuuntelen/luen jatkotarinaa: Tälle sivulle ilmestyy joka tiistai klo 17.45 pätkä tarinaa. Voit myös keksiä oman jatkotarinan perheesi kanssa, jossa jokainen vuorollaan kertoo pätkän tarinaa.

Kirjoitan kirjeen: Vaikka nyt pitääkin välttää vierailuja, voit silti ilahduttaa kaukana tai lähellä asuvaa sukulaista, kummia tai kaveria kirjoittamalla hänelle kirjeen.

Kuuntelen äänikirjaa: Netistä löytyy erilaisia äänikirjoja, joita voi kuunnella maksutta, myös kirjastosta löytyy äänikirjoja.

Kerron vitsejä tai tarinan: Kerro perheellesi vitsi/tarina! Voit myös äänittää/kirjoittaa omasi ja lähettää sen Lauralle. Vitsien kohdalla mieti tarkasti millainen on hyvä vitsi ja mikä on pilkkaamista/kiusaamista.