ohjepankki

Näin luot itsellesi huoltajaID:n Kuksaa varten

Näin ompelet lippukunnan merkin kiinni partiohuiviisi:

Sudenpentujen merkit ommellaan partiopaidan oikeaan hihaan näin

Lippukunnan merkki ommellaan vasempaan hihaan näin

Virallisen paidan vasempaan hihaan ommellaan yhteiset merkit näin(kuvassa näkyy myös ikäkauden päätösmerkki vasemmassa rintataskussa):

Oikeaan hihaan ommellaan ikäkauden merkit.

seikkailijoiden hiha näyttää tältä (kuvassa näkyy myös maatunnuksen paikka oikean taskun yläreunassa, sekä tapahtumamerkit taskun päällä)

ja tarpojien hiha tältä

Merkkien ompeluohjeet löydät myös täältä

Entä mitä sinne leirille pitäisi sitten pakata mukaan?

– Makuupussi ja -alusta tarvitaan aina. Jos lapsi joutuu itse kantamaan tavaransa esim. vaelluksella, koolla on merkitystä. Kannattaa kysellä myös lainatavaroita (johtajistollakin on jotain tarjolla)

– Vaihto- ja ulkovaatteita sen mukaan kuinka pitkään ollaan reissussa ja minä vuodenaikana. Kesälläkin illat ja yöt voivat olla kylmiä, joten telttamajoituksessa pipo ja villasukat eivät välttämättä ole liioittelua. Kannattaa ottaa myös huomioon, että usein retket ovat metsässä, joten kaikkein parhaimpia vaatteita ei kannata pakata mukaan. Vaelluksella vaatteet pakataan muovipusseihin, jotta vältytään kastumiselta.

– Ruokailuvälineet kangaspussissa. Kangaspussi hengittää ja antaa astioiden kuivua, mitä muovipussi ei tee. Mukaan pitää aina pakata muki, lautanen, haarukka, lusikka ja veitsi – sellaista materiaalia, että kestävät tiskauksen ja vähän huolimattomammankin teltan nurkkaan heiton.

– Kunnolliset sadevaatteet ja saappaat. Monesti sateen sattuessa ollaan sitten sateessa!

– Hygieniavälineet: pyyhe ja uikkarit, saippua, hammasharja ja – tahna, hiusharja, henkilökohtaiset lääkkeet (särkylääkkeet, laastarit yms. kulkevat johtajien mukana)

– Puukko, juomapullo, kesällä lippalakki & hyttysmyrkky & aurinkorasva, vaellukselle vessapaperia oman tarpeen verran (muovipussissa!),

– Partiohuivi kaulaan ja partiopaita sekä suorituskirja mukaan

– Yöretkille ja leireille saa ottaa vähän herkkuja mukaan, maltillisesti kuitenkin jotta ruokakin maistuu oikeaan aikaan.

Muistattehan nimikoida kaikki tavarat! Antakaa lapsen pakata itse omat tavaransa, näin hän tietää mitä on mukana ja missä taskussa. Apua toki saa ja pitää antaa, jottei tärkeimmät tavarat unohdu kotiin. Kännykät ja muut arvotavarat suosittelemme jättämään kotiin.

Nämä kaikki tavarat olisi hyvä pakata rinkkaan tai riittävän isoon reppuun. Etenkin vaelluksella kaikkien tavaroiden tulee mahtua yhteen rinkkaan, ei ylimääräisiä nyssäköitä käsiin. Rinkka pakataan niin, että usein tarvittavat tavarat olisivat sivutaskuissa tai päällimmäisenä, painopiste mahdollisimman lähellä selkää.

Rinkan ostossa kannattaa ottaa huomioon, ettei osta liian isoa, muuten tulee helposti pakattua liikaa tavaraa mukaan, joka taas kostautuu ylimääräisenä painona. Juniorimalliset rinkat ovat myös helpommin säädettävissä pienille kantajille.

Lippukunnalla on kaksi juniorikokoista rinkkaa ja kolme nollakelin makuupussia, joita saa lainata!